Potensi Meminimakan Perceraian lewat Test STIFIn,

Saya sebagai perempuan yang sudah berumah tangga, melihat STIFIn sebagai solusi dalam meminimalkan perceraian. Maksud saya, akan bagus banget, pasangan yang mau menikah nggak cuma harus test kesehatan tapi juga harus test STIFIn. Karena dalam berumah tangga nggak cukup modal cinta, kepercayaan, keuangan yang baik kalau nggak tahu cara berkomunikasi dengan pasangan.

Dengan mengetahui STIFIn yang ada dalam diri seseorang, maka yang bersangkutan bisa memahami dirinya sendiri. pemahaman atau pengenalan akan diri sendiri akan memudahkan memahami/mengenali pasangan. Dengan begitu tau metode atau cara berkomunikasi yang bagaimana yang akan diterapkan agar komunikasinya efektif.

Mengetahui cara atau metode komunikasi juga meminimalkan konflik karena masing-masing tahu bagaimana berkomunikasi yang meminimalkan salah paham pun rasa tersinggung. hasilnya? Rumah tangga, aman dan terntram. katanya nggak ada konflik berarti nggak cinta? Ya, kalau saya memilih menghindari  konflik dong. Dengan begitu bisa fokus pada hal-hal yang harus dipikirkan bersama untuk keluarga, dan masa depan keluarga. 

Jadi apakah yang dimaksud dengan STIFIn ? Searching deh di google. Beberapa waktu lalu saya berkesempatan mengikuti Blogger Gathering bersama Mba Dhey dari STIFIn Depok. Jadi kami, para blogger diberi kesempatan mengikuti Test STIFIn. Sebelum hadir di acara ini, jujur saya belum tahu, apa itu STIFIn. 


Jadi begitu tiba, regestrasi, terus dipersilahkan rekam/scan sidik jari. Sepuluh jari tangan. Sidik jari tiap manusia itu berbeda. makanya kembar sekalipun tetap nggak sama. Tuhan sungguh luar biasa. Semua manusia diciptakan dengan ciri masing-masing. Nggak ada yang sama!

STIFIn itu singkatan dari 
Sensing, Thinking. Intuiting, Feeling dan Insting.



Ini disebut Mesin kecerdasan. Kok cuma 5? Katanya tiap manusia tidak sama. Sssttt...sabar dulu dong. Semua manusia memiliki mesin kecerdasan yang dapat digolongkan ke dalam 5 kategori di atas. yang membedakan siapa pengemudinya. Pengemudi ada 2 yaitu Introvert dan Ekstrovert. Pemahaman Introvert dan Ekstrovert ala STIFIn nggak sama dengan pemahaman Introvert dan ekstrovert dalam ilmu psikhology.

Ala STIFIn, Introvert adalah kemampuan mengendalikan diri dari dalam, kalau Ekstrovert, ya kebalikannya. artrinya kendalinya datang dari luar. atau bahasa sederhananya, Kemudi Introvert ini mau kemanaya ditentukan dirinya sendiri sedangkan ekstrovert sangat dipengaruhi dari luar. Arahnya yang ditentukan, bagaimana orang tersebut melihat di luar dirinya.

Contoh, Orang introvert melakukan pengurangan berat badan karena ingin sehat, ya dijalani saja. Nggak menunggu/melihat ada yang sakit. Orang Ekstrovert akan melakukan pengurangan badan, termotivasi melihat artis A karena berbadan langsing. Terus kaitannya dengan STIFIn? Jadi kombinasi mesin Kecerdasan dan kemudi menghasilkan 10 kelompok manusia yang satu sama lain berbeda. Tapi menggolongkan manusia ke dalam 10 kelompok itu juga pasti akan ada yang sama. Tidak. 

Karena tetap ada hal lain yang mempenaruhinya. Yaitu
- Jenis kelamin
- Lingkungan
- Pendidikan
- Golongan darah.

Nah, mulai pahamkan? Saya nggak akan menuliskan detil mengenail ke 5 Mesin Kecerdasan, pun kemudinya. Semua itu bisa di cek di sini. Saya ingin mengatakan, kalau dari awal anda sudah mengetahui kekuatan dan kelemahan diri, maka akan banyak kesempatan mengembangkan potensi diri. Kalau dari awal sudah paham kelebihan diri, maka kita nggak akan mencoba-coba dalam proses pencari identitas diri. Artinya akan ada banyak waktu yang di hemat. Akan memberi peluang lebih besar untuk sukses dalam waktu yang relatif lebih singkat. Maka akan lahir banyak ahli dalam berbagai bidang ilmu maupun bisnis.

Jika seseorang dianggap mampu/ahli setelah melewati 5 tahun, bagi seseorang yang sudah melakukan Tes STIFIn bisa jadi lebih cepat dari itu karena waktu coba-cobanya teralihkan dengan mengasah kemampuan diri dengan meningkatkan kelebihan. Dan bonusnya, nggak pusing dengan kelemahan diri. Bahkan bisa jadi kelemahan/kekurangan justru dapat ditingkatkan.


Hasil dari Test STIFIn juga akan membantu banyak orangtua dalam memfasilitasi dan menstimulasi anak. Kan sudah ada test IQ, Test pengembangan minat dan bakat? Pernah dengar IQ seseorang berubah? Waktu SD hasi, test IQ menunjukan 102, Masuk SMP IQ nya 105, eh SMA !Q 110.
Itu disebabkan Test IQ, besar dipengaruhi lingkungan, sekitar 80 %. Bisa jadi anak-anak dengan kecerdasan tinggi tak terdeteksi karena lingkungan tidak memberi stimulasi yang baik. 

Bisa jadi anak tersebut tetap mampu mencari solusi dari persoalan yang dihadapi karena memang bawaannya sudah cerdas. Namun dengan stimulasi yang baik, kecerdasan akan lebih  optimal. Sedangkan Mesin Kecerdasan STIFIn, mendeteksi tiap anak sesuai keunikannya. Jika diberikan stimulasi yang tepat akan meminimalkan salah arah. Baik dalam pekerjaan maupun jalan hidup.

Nah karena besarnya manfaat Test STIFIn ini, saya jadi berpikir, akan keren banget nih kalau tiap orang mengetahui dalam dirinya ada jenis mesin kecerdasan yang mana? dan dikemudikan oleh apa? Ternyata STIFIn ini juga memberi peluang bagi anda yang tertarik berbisnis. secara garis besar ada dua bisnis yang bisa dijalankan dengan STIFIn. Pertama menjadi promotor, yaitu orang yang menjelaskan dan memberikan layanan konsultasi. Karena kalau dapat hasil test STIFIn tanpa tahu mau diapakan, ya sia-sialah hasilnya.



Jadi setelah keluar hasil test STIFIn, akan ada konsultasn yang memberikan/membacakan penjelasan dari hasil test STIFIn. Sehingga orang tersebut tahu harus bagaimana memanfaatkan hasil Test STIFIn. Setelah tahu jenis mesin Kecerdasan dan kemudinya, tugas promotor menyampaikan penjelasan apa dan bagaimana sifat yang bersangkutan, sehingga tahu bagaimana mengoptimalkan Mesin Kecerdasan dalam dirinya.


Bisnis yang kedua, Frenchise STIFIn. Membuka usaha test STIFIn. Ini besar banget pelaungnya mengingat besarnya manfaat yang di dapat bagi orang yang melakukan test STIFIn. Apa bisnis STIFIn bisa jangka panjang? walau test STIFIn cukup dilakukan sekali seumur hidup, percaya deh, bisnis ini nggak akan berhenti karena test STIFIn bisa dilakukan di mana saja tanpa batasan tempat. baik dalam dan luar negeri. 

Nah buat yang mau tahu lebih jelas Test STIFIn maupun bisnisnya bisa menghubungi Ibu Dhey Siregar selaku Founder DNA Humanity dan Owner STIFIn Depok juga STIFIn Studio Inc. di sini



31 comments:

  1. I am sure you see the trend here... Commercial Mortgage Financing can be used in practically any industry for any kind of commercial property. Speak with your Business Finance Broker when you are ready to invest in a Commercial Real estate opportunity. finance types

    ReplyDelete
  2. Make use of a travel agent that provides travel deals for handicapped travelers. Booking plane tickets and rooms in hotels with journey agents that provide travel methods to disabled individuals is advantageous in many ways. They make sure they book for his or her disabled customers airlines as well as hotels which are disabled pleasant. They make an effort to offer providers and suggestions which will ensure their own clients journey comfortably. best adventure travel

    ReplyDelete
  3. One of the biggest competitions of today is staying fit. It seems like people nowadays want to lose weight instantly as if there is no tomorrow or it is as if it is a passport for the general population. Losing weight and staying fit is never easy. health and workout plan

    ReplyDelete
  4. The laws of nature are just as they treat every specie (and not only man) with equality. In a jungle, every specie gets its due share of food, air and water which enable them to live a dignified life without being dependent on any other creation. Nature makes no distinction between one specie, and the other as all species are the children of the same God. law information

    ReplyDelete
  5. I am certain you begin to see the trend right here... Commercial Home loan Financing may be used in virtually any business for any type of commercial home. Speak together with your Business Finance Broker when you're ready to purchase a Commercial Property opportunity. my business plan

    ReplyDelete
  6. You will see all styles and models of fashion blogs as being the internet is stuffed with them. It can take a look at the advantages of wearing lean jeans through boyfriend bluejeans or the best way pink takes the destination of dark colored plus many of the extras. Just like you go internet, you receives your fill of your latest popular trends as a result of fashion blogs. styles beauty tips

    ReplyDelete
  7. Real estate shareholders live in addition to die by means of their chance to add importance. With not any added importance, there usually are no gains. This applies with almost any business, but what makes real estate a really great business as well as a great investment decision, is the volume of ways you can contribute value and benefit from big gains. realestate valley

    ReplyDelete
  8. Health fitness tips also recommend that vices should be stopped. Smoking predisposes one to vascular conditions such as arteriosclerosis and heart diseases. Alcohol consumption need not be eliminated but should be limited to 30 jiggers a day only. Alcohol still has health benefits such as vasodilation. These are just some of what Health fitness tips recommend healthyactivities

    ReplyDelete
  9. Insurance can be synonymous to a lot people expressing risks involving losses expected coming from a supposed car accident. Here, the price of your losses are going to be borne by the many insurers. insurance guider

    ReplyDelete
  10. Discomfort heard this argument intended for spending far more now with quality just to save money in the future. But why not consider the impression your purchase has on the earth, shouldn't shopping ethically participate in the talk too? services expert

    ReplyDelete
  11. Health fitness ideas also suggest that vices ought to be stopped. Smoking predisposes someone to vascular conditions for example arteriosclerosis as well as heart illnesses. Alcohol consumption do not need to be removed but ought to be limited in order to 30 jiggers each day only. Alcohol nevertheless has many benefits such because vasodilation. These are are just some of what Health fitness ideas recommend health improve

    ReplyDelete
  12. Traveling, for individuals with disabilities, is extremely hectic, particularly when they get to the airport terminal. They face the process of obtaining proper info and instructions. This is actually further aggravated through the huge number of individuals traveling as well as long lists. In international airports, there tend to be attendants which are supposed for carrying on the needs of these travelling along with disabilities. safe travel guide

    ReplyDelete
  13. I know you start to see the trend the following... Commercial Mortgage loan Financing can be utilized in almost any market for almost any commercial house. Speak along with your Business Finance Broker if you are ready to buy a Commercial Real-estate opportunity. financial grow

    ReplyDelete
  14. You will find all forms and shapes of fashion blogs as the internet is full of them. It can talk about the main benefit of wearing lanky jeans over boyfriend jeans or how pink takes the place of black plus all the extras. As you go online, you will get your fill of the latest in fashion trends via fashion blogs. news village

    ReplyDelete
  15. Many of us have heard your argument pertaining to spending additional now in quality to avoid wasting money after. But why don't you consider the result your purchase is wearing the entire world, shouldn't shopping ethically join in on the conversation too? shoppin guide

    ReplyDelete
  16. You can find all kinds and forms of fashion blogs because internet is brimming with them. It can mention the luxury of wearing lanky jeans around boyfriend skinny jeans or precisely how pink takes the best place of dark-colored plus the many extras. Because you go on-line, you is certain to get your fill in the latest popular trends through fashion blogs. online fashion shop

    ReplyDelete
  17. Real estate buyers live and also die simply by their power to add benefit. With simply no added benefit, there are usually no income. This does work with virtually any business, but what makes real estate this kind of great business plus a great purchase, is how many ways you can value and make the most of big income. land property

    ReplyDelete
  18. Were you thinking with regards to remodeling your current home? Understand that you may achieve your current goal and not using a giant price. Small changes introduced in nearly all room, including the outdoors on the town can make the many difference. the budget decorator

    ReplyDelete
  19. Insurance is actually synonymous to numerous people discussing risks associated with losses expected from the supposed incident. Here, the expense of the actual losses is going to be borne by all of the insurers. insurance advice

    ReplyDelete
  20. You can see all creates and shapes and sizes of fashion blogs for the internet is jam packed with them. It can converse about the luxury of wearing slim jeans across boyfriend shorts or ways pink takes the position of schokohäutige plus lots of the extras. Simply because go via the internet, you becomes your fill for the latest popular trends with fashion blogs. services dealer

    ReplyDelete
  21. Most likely you view the trend in this article... Commercial House loan Financing can be employed in pretty much any marketplace for virtually any commercial property or home. Speak with all your Business Finance Broker while you are ready to invest in a Commercial Real estate investment opportunity. business terms

    ReplyDelete
  22. Travel's importance is actually underestimated by lots of people. Travel isn't just fun, enjoyable and pleasant. With the current life styles and function conditions, travel is becoming more than a choice. It is a lot more than just having a good time. cheap travel deals

    ReplyDelete
  23. Health fitness suggestions also advise that vices needs to be stopped. Smoking predisposes anyone to vascular conditions for instance arteriosclerosis and also heart conditions. Alcohol consumption will not need to be eradicated but needs to be limited to be able to 30 jiggers per day only. Alcohol nonetheless has health improvements such since vasodilation. These are just some of what Health fitness suggestions recommend ideal health fitness

    ReplyDelete
  24. Read you be conscious of the trend at this point... Commercial Bank loan Financing can be utilised in basically any community for any sort of commercial real estate. Speak in your Business Finance Broker while you're ready to buy a Commercial Properties opportunity. finance benefits

    ReplyDelete
  25. You'll find all varieties and styles of fashion blogs because the internet is packed with them. It can speak about the main advantage of wearing slim jeans above boyfriend denims or just how pink takes the spot of african american plus every one of the extras. When you go on the web, you are certain to get your fill with the latest in fashion trends by means of fashion blogs. current fashion trend

    ReplyDelete
  26. Real estate traders live as well as die through their capability to add worth. With absolutely no added worth, there tend to be no earnings. This holds true with any kind of business, but why is real estate this type of great business along with a great expense, is the amount of ways you can include value and profit from big earnings. commercial sproperty

    ReplyDelete
  27. Are you thinking concerning remodeling the home? Take into account that you can frequently achieve the goal with out a giant expenditure. Small advancements introduced in virtually every room, including the surface of your home can make every one of the difference. house innovations

    ReplyDelete
  28. The truth is that We can sit these today and even write what you deserve to be hunting for in business trends and be able to a 365 days from at present, write the exact same sort in article through different ideas to keep abreast of as business and even society evolve. the services experience

    ReplyDelete
  29. Health fitness guidelines also advice that vices must be stopped. Smoking predisposes you to definitely vascular conditions including arteriosclerosis along with heart ailments. Alcohol consumption don't need to be taken away but must be limited for you to 30 jiggers every day only. Alcohol even now has benefits such while vasodilation. These are are just some of what Health fitness guidelines recommend health care centre

    ReplyDelete
  30. Are you currently thinking regarding remodeling your own home? Remember that you could achieve your own goal with no giant cost. Small enhancements introduced in nearly every room, including the outside of the home can make all of the difference. select home advisor

    ReplyDelete
  31. Health fitness points also propose that vices need to be stopped. Smoking predisposes that you vascular conditions like arteriosclerosis in addition to heart disorders. Alcohol consumption does not need to be taken out but need to be limited to help 30 jiggers daily only. Alcohol however has health advantages such seeing that vasodilation. These are just some of what Health fitness points recommend health care affect

    ReplyDelete